Samenwerken
Follow
-
Recente blogs
Archieven
Franci Pane, een Italiaanse bakkerij is de grote passie van Fransesca Goldoni. Met haar Italiaanse achtergrond en kennis en kunde van de broodbakkunst besloot ze onlangs haar droom te volgen en haar eigen bakkerij te beginnen. Binnenkort opent ze haar eerste locatie in Eindhoven, voor nu is haar huis (gevuld met apparaten en gigantische ovens) de plek waar ze alles zelf maakt. Voor de opening van haar winkel besloot Francesca haar producten te laten proeven in de vorm van een ontbijtsessie waarvoor ze verschillende mensen uitnodigde…. Zo stond ik zaterdagochtend vroeg op (niet mijn sterkste kant), maar had een goed ontbijt in het vooruitzicht!
De deur zwaait open, „Aaah Ciaooo!!!” Ik voel me helemaal welkom. Eenmaal binnen bruist het. Er zijn een paar Nederlanders en voornamelijk Italianen. En aangezien Italianen weten wat goed eten is, weet ik zeker dat ik hier op de goede plek ben :-).
In het midden van de kamer staat een tafel vol met stokbrood, ciabatta, tapenades, vleeswaren, focaccia en heerlijke zoete dingen (de Italiaan begint de dag immers met zoet). Vol enthousiasme vertelt Francesca over haar producten. Wanneer ze bij de cantuccini aankomt laat een aantal fans zich horen.
En dan natuurlijk de vraag waar de focaccia is…… Die ligt nog in de oven! Francesca werkt vandaag samen met Andrea Alessi, die nog druk bezig is in de keuken.
En dan mogen we gaan proeven…snel probeer ik nog een paar foto’s te maken van de tafel voordat die leeg is. Mijn favoriet? De focaccia!
Wat een ochtend… de gesprekken, de heerlijke broden en vooral meekijken met mensen die helemaal in hun passie zitten. That’s magic!
Inge maakt sfeerbeelden en sfeerportretten, foodfotografie en -styling. Gevestigd in Eindhoven, maar voor inspirerende opdrachten zijn andere locaties geen probleem
Meer over Inge